test

Katering SJB Easy Recipe Movie List Lil' IMAN LIL' AMIN Other Biz

5 Latest Entries

Sunday, 31 January 2016

Seronoknya mewarna bersama CRAYOLA ... fresh from MYSALE.COM

hari tu time tengah mrs pip buat spring cleaning, mrs pip terjumpa la this barang yang sudah lama sesangat dibeli, tapi never been used ....... simpan jadi pekasam gitewww , ouch!

since memang hajat di hati tahun ni mau bagi lil' Iman home schooling sebagai persiapan for his pre-school next year, so memang awesome la sesangat jumpa barang2 mcm ni, walaupun sudah lama sangat dibeli,  kinda 2 years ago tapi still dalam keadaan elok .... yeah ...


ni la barang lama yang ditemui

Friday, 29 January 2016

Godaan Di Awal Tahun Hanya @ LAZADA

ok, hari tu mrs pip bilang memang mau berjimat cermat tahun ni .... siap masukkan dalam resolution 2016 mrs pip ....

tapi kan, hati tetap gatal juga mau intai intai website LAZADA .... and tup tup dorang ada FLASH SALE , mmg asal LAZADA buat FLASH SALE ja, ada ja la mau dibeli, coz barang yang dijual vs harga promo mmg very the tempting sukar untuk ditolak!


korang boleh lah setiap hari sampai 8 Feb 2016 ni check website LAZADA, check it out all the barang2 yang ditawarkan .... harga memang awesome! nasib baik sudah buat pledge tahun baru untuk lebih berhati2 membeli secara online, coz kalau tak memang memborong lah nampaknya mrs pip ni ....

tapi recently mrs pip berjaya tergoda dengan promo photobook di LAZADA .... kalau direct beli di photobook, memang tidak akan dapat harga semurah GILER yang mcm LAZADA tawarkan ... so, terbeli lah juga .... harga below RM20.00 , satu kemajuan untuk mrs pip tidak membeli melebihi had! ahaks T_T, ngee ... muehehehe ....

ekceli, mrs pip mmg perlu beli item photobook ni  untuk "projek" mrs pip this year :-

1/ 100pcs business card @ RM7.90 sahaja
2/ 50pcs  4R printing @ RM1.00
3/ 6"x 6" 40pages mini square @ RM3.00
4/ A3 size 1 page photo @ RM5.00

tidak termasuk postage by photobook, tapi harga yang yang dibtawarkan serius murah dan memang mrs pip tertunggu tunggu offer murah photobook terutamnya item 1 dan 2 itew, ouch!

xoxo, happy shopping everyone .... jangan overspending pulak


Thursday, 28 January 2016

1000 hari menjadi Mommy

terasa seperti cepatnya masa berlalu ... seperti baru semalam bergelar MOMMY, now dikira-kira semula, eh eh dah 1000 hari jadi MOMMY .... bukan setakat MOMMY, tapi mrs pip consider lebih kepada super MOMMY gitew .....


life change a lot once dah bergelar MOMMY .... rasa mcm eh my two hands ni fully occupied la, rasa mcm mau tambah extra

Tuesday, 26 January 2016

Nota ringkas Katering RASA RIA

salam semua .... hari yang indah .... kita semakin meninggalkan bulan Januari .... tup tup sekejap ja sudah masuk ke bulan cinta ........ ngee .... well, kan bulan Febuari sinonim dengan "month of love" , then banyak ja kedai kedai souvenir jual coklat+bunga+kad cinta ... amboi, very the package la kan ....

since bulan Febuari ni ada public holiday Chinese New Year. mesti ada juga yang akan melangsungkan pertunangan / perkahwinan .... almaklumlah kita ni very the Malaysian kan, asal cuti weekend ja then boleh extend dua tiga hari kena weekdays, apa lagi ramai la yang berhasrat buat majlis majlis penting ....

since bercakap pasal buat majlis majlis keramaian ni, mesti la ada bab makan makan makan .... so, kalau tengah mencari cari katerer sekitar Kota Kinabalu, lepas tu mau cari yang harga awesome punya, jangan segan segan hubungi Katering Rasa Ria ....

Ada 6 sebab kenapa anda HARUS pilih RASA RIA .... let the picture talks ....

p/s: Harga promosi bermula serendah RM6.00 (sehingga harga promosi tamat akan diberitahu kelak di laman web Restoran & Katering Rasa Ria)

suka tak? .... kalau mau yang info lagi detail punya , apa kata anda layari website RASA RIA .... klik la sini .... 

Monday, 25 January 2016

Kongsi Xmas bersama Hamper Mr. Husband

hari tu Xmas ........ since my husband's family celebrate Xmas, so kami pun tidak terkecuali untuk bersama sama memeriahkan Xmas ni ...........



hamper mana lagi cantik? ngee

eh eh, jangan narrow minded since we are muslim, we

Sunday, 24 January 2016

Tips Jimat #11 : Cancel TV Subscription boleh jimat RM1500 setahun !

duit duit duit .... oh my duit!

Hari tu mrs pip ada share 50 cara tips jimat duit, so tips #11 ialah cancel TV subscription ...


so, baru baru ni mrs pip call ASTRO .... since mr.Husband and mrs pip mcm jarangggggggggg sesangat mau tingu itu channel HBO, better kasi OUT ja dari our monthly bill kan .... jimat la sikit kan ....

ASTRO ni kita main bayar bayar bayar , mesti ramai ndak perasan

Friday, 22 January 2016

Kejadian Alam Yang Buat Hati Tak Keruan .... Burung Terbang

hari tu tingu tingu luar tingkap ....

subhanallah .... banyaknya burung ....

never been like this .... 


memang banyak sangat burung tengahari tu ... biasanya mana ada burung banyak mcm ni kalau waktu tengahari .... apasal eh? .... 

eh burung sekalian, sarang korang kena kacau ka? risau pula bila nampak burung banyak mcm ni, kang ndak pasal2 dorang

Wednesday, 20 January 2016

Lil' Iman mencuba Home Schooling untuk pertama kali

since lil' Iman akan berusia 3 tahun untuk 2016 ni, so mrs pip plan untuk home schooling lil' Iman ... melihat perkembangan lil' Iman, mrs pip rasa bersedia untuk mengajar lil' Iman persediaan untuk ke pre-school next year ....

dah nama pun surirumah kan, so what else to do kalau tak didik anak sendiri kan ... so untuk permulaan, mrs pip wanna create fun atmosphere untuk lil' Iman , biar lil' Iman rasa mcm seronok untuk belajar ... kalau terlalu skema, mesti budak2 bosan kan .....


banyak ja cara untuk yang fun untuk mengajar ni, kalau ndak ada idea how to start, how about start

Sunday, 17 January 2016

Tips jimat: Bawa bekal ke tempat kerja, boleh jimat RM3000 setahun!

siapa yang bekerja, sila hands up please .... kau kau kau .... kamu kamu kamu .... aku? errrrr, aku dah resign, now shake legs jadi surirumah aka SAHM , ngee ...........

mcm ni. mau dijadikan cerita, hari tu la mr.Husband and his friends kluar minum petang, then banyak la dorang cerita, and one of the chatting was about kos sara hidup yang semakin meningkat .... harga barang dapur memang quite expensive nowadays *refer to golongan marhaen macam kitaorang, unless hidup korang very the kaya mcm si Vida Qu Puteh tu, why care about harga naik kan* ....


kalau korang still single, komitmen pun just setakat bayar kereta, and maybe still tumpang rumah parents, maybe still ok dengan gaji RM2500 - RM3000 sebulan kan, but if you are married then wife pula surirumah mcm mrs pip ni, quite hard to survive with that amount of gaji kan ...

eh eh, masak sendiri boleh jimat RM3000 setahun???

Friday, 15 January 2016

70 ribu malaikat mendoakan kebaikan kalau baca ayat ini .... serius hebat!

salam semua ... masih dalam mood tahun baru .... untuk pembuka tahun baru ni, sama-sama kita baiki amalan dan banyakkan doa semoga impian tahun ni terlaksana ....

siapa mau sentiasa dalam jagaan ALLAH???? lepas tu diutus 70 ribu malaikat untuk mendoakan kebaikan untuk kita???? aku, kau , kamu, kita semua ........... mau mau mau ........


tu semua, kalau mau, jom kita hayati ayat Kursi .... ayat yang banyak kebaikannya sehinggakan ketika ayat ni diturunkan, para malaikat beramai ramai bersama sama membawa ayat ni kepada kekasih ALLAH, nabi kita nabi Muhammad SAW ....

dalam kita sedang busy busy buat kerja tu, apa kata kita baca ayat kursi ... sambil busy busy mau drive pigi tempat kerja, kita baca ayat kursi ... sambil mak mak suri semua jemur kain di ampaian, kita baca ayat kursi ....

Tuesday, 12 January 2016

Beli Monopod XCSource daripada Lazada .... Harga punyalahlah murah sangat, free delivery lagi tu ... memang awesome la .....

quite sometimes juga mrs pip berfikir2 sama ada mau beli monopod atau tidak .... alahai mrs pip, kalau mau beli, beli ja la ... lagi mau fikir banyak!!!!

well, hari tu beli barang di watsons, then sales assistant tu cakap, eh eh ... pembelian akak ni cukup untuk dapatkan tawaran istimewa daripada watsons, monopod warna warni pon ada ... hokey, memang hati terjerat sekejap sama ada mau beli atau tak, then walked out from watsons mcm tu ja tanpa beli monopod! padahal hati kata beli, otak kata jangan ............


ni satu sebab kenapa mesti beli monopod!
see ....... where's lil' Amin??? not in the screen kan kan kan ....

Monday, 11 January 2016

Lil' Amin sudah boleh berjalan @ the age of 14 months T_T

alhamdulillah .... lil' Amin sudah boleh berjalan dengan baik at the age of 14 months .... hari tu time 13 months, cuma mampu gerak selangkah dua , then terduduk, then lil' Amin bangun and melangkah lagi ... kalau dia dah penat, nguek nguek la jawabnya .... mommy juga yang kena pat pat his back pujuk2 lil' Amin ....

compare dengan lil' Iman, a bit lewat juga la lil' Amin ni berjalan, but it's ok, every kids has its own different stage development ... dedulu lil' Iman 11 months sudah belajar menapak, then masuk umur 1 year sudah boleh berjalan dengan baik .... but still syukur to ALLAH, anak mommy yang seorang ni dah walk walk kan ....


lil' Amin ni suka sangat dengan muzik .... asal ada nyanyi2 kat TV, boleh dia stop kejap layan muzik then baru sambung melangkah lagi ... asal anak mommy jangan jadi artis,

Friday, 8 January 2016

Move On .... Biarlah mereka jahat, tapi kita jangan jadi jahat ....

benda ni biasa terjadi ... dengan sesiapa pun kan ... dengan mrs pip pun ... kadang2 buat kita frustrated ja kan, oooo bila susah baru mau ingat kita, tapi time tiptop ndak pula mau ingat kita .....


what's your choice kalau jadi macam ni? 

1) akan tetap tolong mereka waaupun mereka sering melupakan kamu?
2) biarkan ja dorang susah bersama labu labunya ...?

hurm .... hidup biar ikhlas, tepuk dada tanya hati.

Mau bisnes aiskrim?

Thursday, 7 January 2016

Aku. Radiusite. Instant Shawl. --- perfect day out ---

radiusite.

siapa pembeli tudung tegar online mesti tau website ni kan.

mrs pip suka ja window shopping di radiusite cari cari instant shawl yang cantik ...

harga pun quite affordable , kinda not so expensive la ...


Sunday, 3 January 2016

Lil' Iman .... satu ketika dahulu .... having fun with his girl cousins ...

hahahaha .... ni gambar dulu dulu ... terjumpa time kemaskan folder laptop hari tu ... cute la pula budak2 ni ... ni time lil' Iman 1 year +++, tapi very the cute bebudak ni kan ....


alahai , mcm tangga la dorang ni main basikal ... ni siapa bawa siapa ni ????... 

Friday, 1 January 2016

Let's revamp this life! ......... Selamat tahun baru 2016




just a simple note

Happy New Year 2016
Let's make life better this year than yesteryear
Be more awesome
Let's be successful everyone!


Love,
mrs pip

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama

Sedang Berlangsung

Sedang Berlangsung
Sponsor Bersama
Design By Sis Hawa | Copyright Reserved By Mrs Pip 2017